opc_loader

Hoe onderhoud ik mijn Multitool of Zakmes?

Multitool Zakmes Schoonmaken Onderhouden

Hoe onderhoud ik mijn Multitool of Zakmes?

Breda, 5 oktober 2016 - Het is belangrijk om onderhoud te plegen aan uw Multitool of Zakmes na vrijwel ieder gebruik. Niet alleen om roestvorming te voorkomen, maar ook om eventueel gevaarlijke situaties naar aanleiding van haperende onderdelen of botte messen te voorkomen. Door met regelmaat onderhoud te plegen aan uw Multitool of Zakmes wordt de levensduur en de betrouwbaarheid van uw Zakmes of Multitool gewaarborgd, maar hoe kunt u het beste uw Multitool of Zakmes onderhouden of schoonmaken?

Voor het schoonmaken van de scharnieren van uw Multitool of Zakmes, adviseren wij u gebruik te maken van een tandenstoker of een wattenstaafje. Hiermee kunt u het fijne vuil tussen de scharnieren van uw Zakmes of Multitool verwijderen. Eenmaal schoongemaakt, adviseren wij u om de scharnieren in te oliën met een speciaal daarvoor ontwikkelde Onderhoudsolie die u eenvoudig via onze website kunt bestellen via onderstaande link.

https://www.multitoolgraveren.nl/multitool-onderhouden/benchmade-multitool-onderhoudsolie

Voor het schoonmaken van de tools en de messen van uw Zakmes of Multitool, adviseren wij u gebruik te maken van een katoenen doek in combinatie met een speciaal daarvoor ontwikkelde Cleaner die niet alleen uw Multitool of Zakmes schoonmaakt, maar ook een beschermlaagje aanbrengt. Deze Cleaner is ook via onze website te bestellen, via onderstaande link.

https://www.multitoolgraveren.nl/multitool-onderhouden/benchmade-multitool-cleaner

Wilt u graag uw Multitool of Zakmes op een andere manier schoonmaken? Dan adviseren wij u om uw Multitool of Zakmes met lauw water schoon te maken, eventueel in combinatie met een milde zeep. Let er wel goed op dat u uw Multitool of Zakmes niet volledig onderdompelt en alle eventuele zeepresten goed afspoelt. Maar wat eigenlijk nog belangrijker is, is dat u uw Multitool of Zakmes goed droog moet maken en de scharnieren opnieuw moet voorzien van olie.

Een laatste manier om uw Multitool of Zakmes schoon te maken is met behulp van perslucht. Let er wel goed op dat u niet teveel kracht gebruikt, dit kan namelijk schade toebrengen aan de beschermlaag die op uw Zakmes of Multitool aanwezig is. Ook na afloop van het schoonmaken van uw Multitool of Zakmes met perslucht, adviseren wij u om de scharnieren opnieuw te voorzien van olie.

Bent u van plan om uw Multitool of Zakmes voor een langere tijd op te bergen? Laat hem dan niet in het hoesje zitten! In het hoesje kan zich namelijk vocht gaan ophopen wat uw Multitool of Zakmes kan aantasten.

Kortom, wilt u uw Multitool of Zakmes in topconditie houden, dan adviseren wij u gebruik te maken van een goede onderhoudsolie, een goede cleaner en een goede messenslijper.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.